8.Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı Haber

8. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı 15-17 Mayıs 2014 tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan çalıştayda üniversitemizi Engelsiz BEÜ. Koordinatörü Hakan KALYON temsil etti. Açılış konuşmalarının ardından grup çalışmalarına geçildi.
Ana teması kaynaştırma olarak belirlenmiş çalıştayda Bu ana temanın yanı sıra engelli farkındalığı, akademik yaşam ve kaynaştırma, erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik, engelli öğrenci birimleri, engelli danışmanlığı, engellilere yönelik düzenlemeler ve bölgesel toplantılarla ilgili konular tartışıldı. Üniversitemizin Erişilebilirlik ve Ulaşılabilirlik komisyonda temsil edildiği grup çalışmalarında özellikle “Engelsiz Kampüs” etiketi çalışmalarının hızlandırılmasına karar verildi. Komisyon raporları çalıştay sonuç bildirgesine yansıtılacak.