Benim Engelsiz Üniversitem Makale Yarışması Ödül Töreni

Üniversitemiz Engelsiz BEÜ Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Benim Engelsiz Üniversitem” konulu makale yarışmasının ödül töreni, 3 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda yapılan ödül törenine Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Halûk Güven, , Prof. Dr. Orhan Uzun, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Ödül töreni Engelsiz BEÜ tanıtım filminin gösterimi ile başladı. Engelsiz BEÜ Koordinatörü Hakan Kalyon’un açılış konuşmasının ardından yarışmada ödül alan öğrenciler sahneye davet edildi.

Yarışmada birinciliği, “Değiş&Gel (Değiş Engel)” başlıklı makalesi ile TOBB Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Ekin Su Sapmaz, ikinciliği “Üniversitelerde Normalleştirme ve İstihdamın Sağlanması İle Engelsiz Üniversite Oluşturulması” başlıkla makalesi ile Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Öğretmenliği Programı öğrencisi Selma Korkut, üçüncülüğü “Türkiye’de Engelli Öğrencilerin Sorunları ve Engelsiz Üniversitelerin Yapısı” başlıklı makalesi ile Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Coğrafya Programı öğrencisi Sevgili Özge Şentürk, mansiyon ödüllerini “Engellerden Gül Bahçesine” başlıklı makalesi ile Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi Ali Osman Şimşek ve Engelimi Engellemeyen Üniversitem” başlıklı makalesi ile Kıymet Kocatürk ve jüri özel ödülünü “Engelli Üniversite Öğrencilerinin, Üniversitedeki Sosyal Aktivitelere Katılamamasına Sebep Olan Faktörler” başlıklı makalesi ile Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Afife Nur Karamercan kazandı.

Birincilik ödülünü kazanan ve Erasmus Değişim Programı ile yurt dışında öğrenimine devam eden Ekin Su Sapmaz’ın, kendi sesi ve çizgileri ile hazırladığı kısa film törene damgasını vurdu.Dereceye giren katılımcılar ödüllerini; yarışmaya tüm Türkiye genelinden yapılan katılımları değerlendiren jüri üyeleri Doç. Dr. Ahmet Efiloğlu, Yrd. Doç. Dr. Musa Demir ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Özer ise teşekkür belgelerini Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’in elinden aldılar. Rektör Özer, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Bülent Ecevit Üniversitesinin engelleri kaldırmak adına Türkiye’de hep ilklere imza atan bir Üniversite olmak amacıyla çalıştığını vurguladı. Prof. Dr. Özer ayrıca, 2012-2013 Akademik Yılında Zonguldak’ta yaşayan ve engelleri nedeni ile Üniversite öğrenimi göremeyen bireylere yönelik gerçekleştirilen “Temsili Üniversite Eğitimi ve Mezuniyet Töreni” organizasyonunun bu yıl tüm Türkiye genelindeki engellilerin katılımı ile yapılacağını söyledi.

Yarışmada ödül kazanan öğrencilerin tümüne tablet bilgisayar, plaket ve başarı belgeleri takdim edildi. Ayrıca birinciye 1.000 TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye ise 500 TL para ödülü verildi.

This entry was posted in Haberler. Bookmark the permalink.